OLED-display

OLED-Display

En OLED-display ingår ofta som en del av de kundunika uppdrag som vi på Swetouch utvecklar. Sedan 2017 har vi ett helt nyetablerat samarbete med en av få ursprungstillverkare av PMOLED och AMOLED. Detta ger oss en ännu starkare position på marknaden både vad gäller projekt i mindre och större storlek. Tack vare detta samarbete kan vi erbjuda helt nya storlekar till toppkvalité och bra priser.

Vad är en OLED-display?

OLED är en teknik där organiska material avger ljus under effekten av elektroniska fält. Det är en ny generation av plattskärmsteknologi och liknas vid ”drömlik bildteknik”.
Idag finns det två typer av OLED-skärmar, Dels PMOLED som betyder ”Passive matrix organic light-emitting diode” och AMOLED som betyder ”Active matrix organic light-emitting diode”.
För den svenska marknaden är det PMOLED som är tillgängligt då de passar utmärkt i applikationer som kräver en tydlig display med låg strömförbrukning.

» Läs mer om OLED-displayer här

Små storlekar i ett brett spann

Våra OLED-displayer kommer i många olika storlekar, från den minsta som är 0,49” till största som för tillfället är 2,7”.
Där mellan har vi ett stort utbud kring 1” för de minsta applikationer medans 2,4” och 2,7” passar utmärkt att byta ut sin tidigare FSTN-modul mot.

Fördelar med OLED-skärm

  • OLED-displayer har generellt låg strömförbrukning, detta då endast de aktiva fälten i OLED-panelen är de som drar ström
  • De flesta OLED-displayer har ett brett temperaturspann, Förvaringstemp: -40°C till +85°C och en arbetstemperatur på -40°C till +70°C. Det gör den optimal för mindre utomhusapplikationer eller fordonsprodukter.
  • En stor fördel med OLED-displayer är att kontrasten blir extremt bra. Tydligheten mellan aktiva och icke aktiva fält är total vilket gör att symboler, texter och bilder blir tydliga såväl nära som på långt håll.
  • Byggtjockleken för en OLED-display varierar, men bygger sällan mer än 1,2-1,5mm i tjocklek.
  • Responstiden jämfört med en TFT-display är oerhört bra. OLED svarar på microsekunder medan TFT svarar på millisekunder.

» Dölj

Klicka gärna in på vårt sortiment för TFT-displayer också.