Historik

Swetouch startades 2005 av Fredric Jönsson, Magnus Eek och Patrik Maxe.

Det började med knappsatser och kapslingar 

Vår verksamhet har sitt ursprung i att alla tre har gedigen erfarenhet att främst ha arbetat inom områdena knappsatser och kapslingar. Under hela denna tid har vi samarbetat med olika partners både i Kina och Tyskland och gör det även idag. Våra främsta samarbetspartners har under åren varit General Circuit och OKW. Tillsammans med dem har vi tagit fram mer än 2500 kundanpassade produkter, 

Integration av olika tekniker

Till en början var våra knappsatser och tangentbord mest i form av membrantangentbord och silikongummitangentbord. Mot slutet 1990-talet började vi integrera olika tekniker i en och samma panel och tog fram en en membran/silikon panel som är en mycket förekommande lösning från oss idag. Gummiknappar kan även kompletteras med plasttoppar.

Montering  – ett steg mot ytterligare förädling

Under senare år har en monteringsfabrik startat under samma ledning som tangentbordstillverkaren. Detta har gett oss stora möjligheter att gå ett steg vidare i förädlingskedjan och vi kan nu leverera en mer färdig produkt. Ett nära samarbete med plasttillverkare, kretskorttillverkare, kablagetillverkare och företag inom metallbearbetning har gjort detta möjligt. Som ett led i detta samarbete har vi också tagit fram enskilda plast- och metalldetaljer som vi kan erbjuda våra kunder.

Displayer och touchpaneler – viktiga produkter för oss idag

Idag spelar produktområdet displayer en allt viktigare roll i vårt produktutbud. Även efterfrågan av kundanpassade touchpaneler har växt till att bli en viktigt del av vårt produktsortiment.