Hoppa till innehåll
Hem » Gummidetaljer

Gummidetaljer

Gummidetaljer

Söker du ett kundunika gummidetaljer? Silikongummidetaljer från Swetouch är alltid kundanpassade. Vi har tagit fram ett stort antal detaljer för andra ändamål än enbart knappsatser. Bland annat tillverkar vi idag rena tätningar, packningar, vibrationsdämpare och slangupphängningar i stora som små volymer till den svenska industrin.

Vår breda applikationskunskap har vi nytta av när du som kund skall utveckla nya produkter som marknaden inte tidigare sett. Intresserad av att diskutera en lösning med oss? Ta kontakt med oss så berättar vi mer!

Fördelar med kundunika gummidetaljer:

  • Låg investeringskostnad och styckepris
  • Lång livslängd, 
  • Anpassningsbar hårdhet (Shore)
  • Detaljer i semitransparent eller infärgade detaljer
  • Möjligheter till tryck, ingjutna detaljer i silikonet såsom metallbleck eller liknande

Vår roll i framtagningen av dessa gummidetaljer är att vara den rådgivande experten med mängder med applikationer och produktframtagningar i ryggsäcken. Vi ser till att din produkt utformas rätt så att ni får en produkt som är exemplarisk i olika avseenden, såväl för produktion som för kostnader och kvalitét.

Hur tillverkas våra kundunika gummidetaljer?

Alla våra gummidetaljer tillverkas i gjutverktyg och gjuts genom kompression där man helt enligt våffeljärnsprincipen komprimerar gummit för att få det att täcka kaviteterna till 100%.

Anpassningsmöjligheterna för att skapa kundunika gummidetaljer är enormt stora.
Men den stora vinningen som vi ser det, det är de låga ingångskostnaderna för att ta fram gummidetaljer. Detta jämfört med ett formsprutningsverktyg. Skillnaden kan vara allt från två till tio gånger billigare. Utan att tappa kvalitetsnivå.

Vidare kan man givetvis fortsätta anpassning av gummidetaljerna efter gjutprocessen.
Vi kan trycka grafik, skydda mot aggressiva vätskor genom coating och mycket mer.

Hur går det till?

Vi börjar alltid med att titta på vad ni vill ta fram för produkt. Vilka miljöer sitter gummidetaljerna i? Vad finns det för övriga krav? Hur mycket får det kosta?

Därefter går vi in mer i detalj hur vi skall lösa de tekniska utmaningar som man ibland stöter på. Är det ont om utrymme?  Hu styv behöver gummidetaljen vara för att klara Ert behov? Finns ett behov av tillbehörstjänster såsom tryck, coating eller liknande?

För att ta fram en kostnadsbild behöver vi följande uppgifter :

  • Mekanisk ritning (DWG / DXF / STEP / IGES )
  • Grafisk ritning ( AI / EPS)
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
silikonknappar panel
gummidetaljer
silikontangentbord
silikontangentbord