Hoppa till innehåll
Hem » OLED Display

OLED Display

OLED Display

OLED skärm ingår ofta som en del av de kundunika uppdrag som vi på Swetouch utvecklar. Sedan 2017 har vi ett helt nyetablerat samarbete med den världsledande tillverkaren Visionox av PMOLED och AMOLED. Det ger oss en ännu starkare position på marknaden vid såväl mindre som mer omfattande projekt. Tack vare detta samarbete kan vi erbjuda helt nya storlekar till toppkvalité och bra priser. Kontakta oss så berättar vi mer!

Fördelar med en OLED display:

  • Låg strömförbrukning
  • Många användningsområden tack vare brett temperaturspann
  • Lämplig i små applikationer
  • Hög kontrast på displayen
  • Kort responstid jämfört med tex TFT
  • Finns i många olika storlekar

Vad är en OLED display?

OLED är är en ny generation av plattskärmsteknologi där organiska material avger ljus under effekten av elektroniska fält. Tekniken kan liknas vid ”drömlik bildteknik”.

Idag finns det två typer av OLED displayer, dels PMOLED – Passive matrix organic light-emitting diode och AMOLED – Active matrix organic light-emitting diode. För den svenska marknaden är PMOLED den mest förekommande typen även om AMOLED också är tillgängligt. Den typen passar utmärkt i applikationer som kräver en tydlig display med låg strömförbrukning.

OLED displayer har generellt låg strömförbrukning, detta då endast de aktiva fälten i OLED-panelen är de som drar ström.

De flesta OLED displayer har ett brett temperaturspann. Förvaringstemperatur: -40°C till +85°C och en arbetstemperatur på -40°C till +70°C. Det gör den optimal för mindre utomhusapplikationer eller fordonsprodukter.

Kontrasten i OLED skärmarna är extremt bra. Tydligheten mellan aktiva och icke aktiva fält är total vilket gör att symboler, texter och bilder blir tydliga såväl nära som på långt håll.

Byggtjockleken för en OLED display varierar, men bygger sällan mer än 1,2-1,5mm i tjocklek vilket gör displayen lämplig i små applikationer.

Responstiden jämfört med en TFT-display är oerhört bra. OLED svarar på microsekunder medan TFT svarar på millisekunder.

Små storlekar i ett brett spann

Våra OLED displayer kommer i många olika storlekar, från den minsta som är 0,49” till största som för tillfället är 2,7”. Däremellan har vi på Swetouch ett stort utbud kring 1” för de minsta applikationer. En tidigare FSTN-modul passar utmärkt att byta till OLED skärm i storleken 2,4” och 2,7”.